‘Nieuwe iPhone komt 9 september’

. © Reuters

De uitnodigingen zijn nog niet verstuurd. Toch weten verschillende bronnen het al zeker. Op 9 september onthult Apple het nieuwste iPhone-model en op 18 september liggen de eerste exemplaren in de winkels in een beperkt aantal landen.

Het geruchtencircuit heeft niet zo veel details over de nieuwe iPhone opgeleverd als bij voorgaande introducties. Over de introductiedatum lijkt echter grote zekerheid te staan. Computerorld zegt zelfs voor 99 procent zeker te zijn op basis van drie bronnen die onafhankeljk van elkaar op dezelfde datum uitkomen: 9 september 2015 met 18 september als de dag waarop de eerste exemplaren beschikbaar komen.

Een Duitse bron heeft van twee van de drie lokale telecombedrijven vernomen dat zij op 18 september de nieuwe telefoons kunnen leveren. Een Japanse bron noemt naast de introductie op 9 september, 11 september als de dag waarop de officiële voorverkoop start. Vorige maand lekte Vodafone al 18 september als de eerste verkoopdag.

De data klinken niet onlogisch. Apple hield ook in de voorgaande jaren steeds de eerste week van september een introductie-evenement voor de iPhone. Vorig jaar stuurde Apple op 29 augustus de uitnodiging voor het evenement, dus over een week is de officiële aankondiging van het aanstaande evenement te verwachten.

Naar verwachting introduceert Apple dan een verbeterde versie van de iPhone 6 met de toevoeging ‘s’. Mogelijk krijgt het scherm de ‘Force Touch’-eigenschap waarmee het mogelijk is door harder of zachter op het scherm te duwen, verschillende functies te activeren op de telefoon. Zo kan zachtjes een app-icoon aanraken de app openen, terwijl een fermere duw op het scherm direct de meestgebruikte functie van de app oproept.Force Touch zit nu al op de Apple Watch.

Ook zou de modemchip zijn verbeterd, waardoor een snellere communicatie mogelijk is. Apple introduceert me de nieuwe smartphone vermoedelijk ook de officiële versie van iOS 9.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content