Nieuwe iPhone krijgt ‘force touch’

© Reuters

Met de lancering van de nieuwe iPhones in zicht lekken er meer details uit over de nieuwe toestellen. Tegelijk zou Apple zich verder op games storten.

Woensdag houdt Apple in de VS een evenement waar naar jaarlijkse gewoonte de nieuwe iPhones worden voorgesteld. Een van de functies die de toestellen zouden krijgen volgens 9To5Mac.com is Force Touch. Hierbij herkent het scherm van je iPhone hoe hard je er op drukt. De site kon spreken met gebruikers die de functie op de iPhone 6S, zoals het nieuwe toestel vermoedelijk zal heten al hebben getest.

De knop zal dienen om submenu’s te voorschijn te toveren in apps. Interessant daarbij is dat ook ontwikkelaars de functie zullen kunnen gebruiken in hun iOS-apps.

Uniek is de functie niet. Zo heeft onder meer Samsung vandaag al bepaalde tablets die dezelfde drukgevoeligheid kunnen herkennen, bijvoorbeeld om tekenprogramma’s te gebruiken. Huawei stelde bij de Mate S een gelijkaardige functie vorige week voor op IFA. Ook de Apple Watch heeft een drukgevoelig scherm om te navigeren op het toestel.

Meer geheugen

Alle geruchten over de iPhone zijn weliswaar speculatief, maar sites als 9To5Mac.com weten wel vaker vrij precies te achterhalen wat er aan zit te komen. Zo gaat de site er ook van uit dat de iPhone 6S over een (zuinigere) A9 processor beschikt, 2GB RAM zal hebben en sneller surft op LTE-netwerken. Daarbij wordt ook gefluisterd dat het toestel zal kunnen opnemen in 4K (Ultra High Definition of UHD) maar dat is minder waarschijnlijk.

Apple TV

Gelijk met de voorstelling van de iPhone 6S zal Apple volgens de New York Times ook een nieuwe Apple TV voorstellen. Die zou beginnen vanaf 150 dollar en in tegenstelling tot vorige edities meer mikken op gamers. Zo zou het toestel meer grafische kracht meekrijgen en een vernieuwde afstandsbediening die ook als controller dient.

Daarbij zou Apple niet zozeer de concurrentie met de Xbox One, PlayStation 4 of Wii U aangaan, maar wel de casual gamer willen aanspreken zoals het vandaag al met de iPhone doet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content