Nieuwe iPod nano verboden in kleedkamers

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De nieuwe iPod nano – met ingebouwde videocamera – is geen welkome gast in de Amerikaanse fitnessketen Life Time Fitness.

De nieuwe iPod nano – met ingebouwde videocamera – is geen welkome gast in de Amerikaanse fitnessketen Life Time Fitness.

Zoals algemeen verwacht, kondigde Steve Jobs onlangs een allereerste iPod aan met ingebouwde videocamera. De nieuwe iPod nano is zo dun, dat je bijna niet zou vermoeden dat er een camera in zit. Dat maakt dat het toestel ook voor stiekeme opnames kan gebruikt worden en het is precies die eigenschap die sommigen zorgen baart.

Zo verbiedt de Amerikaanse fitnessketen Life Time Fitness zelfs het gebruik van de nieuwe iPod nano in de kleedkamers van de 84 filialen. De reden? Omdat het bijzonder moeilijk is om te bepalen of iemand een filmpje aan het maken is, dan wel zijn afspeellijst voor de workout aan het klaarstomen is, meldt de Amerikaanse nieuwssite TwinCities. Ook andere fitnessclubs zouden soortgelijke maatregelen overwegen.

In de eigenlijke fitnessruimtes wordt het gebruik van Apple’s nieuwste gadget overigens wel nog getolereerd, maar je kan er vanop aan dat je met argusogen gevolgd zal worden. Muziek beluisteren mag, maar waag het niet om in de fitnessruimtes iets of iemand te filmen. Overigens is het verbod niet eens een echte primeur in de Verenigde Staten: gsm’s met ingebouwde camera’s zijn in sommige fitnessclubs immers al jaren verboden.

Toch is het nog afwachten hoe het verbod precies afgedwongen zal worden. Met behulp van een goed gekozen beschermhoesje dat de camera verbergt, is het onderscheid met het vorige, cameraloze model nauwelijks te maken. Niet dat we iemand op ideeën zouden willen brengen natuurlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content