Nieuwe kapitaalinjectie van 10 miljoen euro in documentverwerker UnifiedPost

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

UnifiedPost, één van de grootste Belgische aanbieders van elektronische facturatie- en registratiediensten, kondigt een nieuwe kapitaalverhoging van tien miljoen euro aan. Ook voormalig Telenet-topman Duco Sickinghe stapt mee in de holding.

Nauwelijks een jaar geleden realiseerde UnifiedPost nog een kapitaalverhoging van 6 miljoen euro. Onder meer PE Group, SmartFin Capital (o.a. Jurgen Ingels) en Cytiholding traden toen toe tot het kapitaal van het bedrijf.

Voorafgaand aan die operatie werden de aandelen van het Nederlandse investeringsfonds Nimbus opnieuw door de UnifiedPost-groep overgenomen. Nimbus nam in 2010 een meerderheidsparticipatie in UnifiedPost.

De huidige investeringsronde wordt getrokken door de bestaande aandeelhouders, aangevuld met Fortino, het investeringsvehikel van Duco Sickinghe. De voormalige topman van Telenet krijgt als nieuwe aandeelhouder ook een zitje in de raad van bestuur van het bedrijf.

Voorts wordt ook het managementteam van de documentverwerker uitgebreid: Tom Van Acker (ex-BNP Paribas Fortis) wordt general manager en Nathalie De Ceulaer (o.a. Nadece, Integan, …) werd aangetrokken als cfo.

Het verse geld dat UnifiedPost ophaalt zal voornamelijk gebruikt worden om strategische overnames te doen, vertelt ceo Hans Leybaert aan Data News. “De markt consolideert en er zijn nog heel wat interessante kleine spelers die ons bedrijf zouden kunnen versterken. Om niet enkel organisch maar ook extern te kunnen groeien, hebben we dat geld nodig.”

In november van vorig jaar nam UnifiedPost alvast al zijn Nederlandse sectorgenoot ZET Solutions over. ZET Solutions is een leverancier van b2b internetoplossingen zoals e-herkenning (‘Z login’), e-invoicing (‘Z factuur’) en integratiediensten. “ZET was inderdaad een eerste overname, maar het zal zeker niet de laatste zijn”, aldus Leybaert.

UnifiedPost werd opgericht in 2000 in België en heeft intussen ook kantoren in Nederland, Luxemburg en Roemenië. Bij het bedrijf werken 180 personen, waarvan een groot aantal in research & development.

In 2015 realiseerde de onderneming een omzet van 21,5 miljoen euro bij zo’n 200-tal klanten. Een jaar eerder jaar tekende het bedrijf nog een sectorcontract met Federgon, de Federatie van Interimbedrijven, rond het elektronisch handtekenen van arbeidscontracten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content