Nieuwe leiding Inventive Designers blijft in de familie

Bij het Antwerpse softwarebedrijf Inventive Designers neemt de tweede generatie het roer over. Dochter en schoonzoon van Ceo Guy Dehond worden de nieuwe bestuurders.

Bij het Antwerpse softwarebedrijf Inventive Designers neemt de tweede generatie het roer over. Dochter en schoonzoon van Ceo Guy Dehond worden de nieuwe bestuurders.

Inventive Designers, dat in 1994 werd opgericht door Guy Dehond en Patrick Morren, is het Antwerpse bedrijf achter onder meer de softwareproducten Scriptura en IntelliStamp. Guy Dehond, ceo en meerderheidsaandeelhouder van de naamloze vennootschap, zet een stapje opzij. Hij gaf onlangs de fakkel door aan zijn dochter Joke Dehond en zijn schoonzoon Klaas Bals. De familie was al geruime tijd bezig met de overdracht van de vennootschap.

Joke Dehond en Klaas Bals krijgen het dagelijks bestuur in handen als Co-Ceo. Guy Dehond blijft actief als voorzitter van de Raad van Bestuur en ook nauw betrokken bij het bedrijf en de productstrategie. De focus van Inventive Designers ligt op vernieuwende softwaretoepassingen.

Met IntelliStamp ontwikkelde het bedrijf een digitale handtekening die overheden en organisaties kunnen inzetten voor het afleveren en ondertekenen van digitale documenten. Scriptura Engage biedt bedrijven één platform om alle uitgaande documenten en document stromen te beheren en op te volgen.

Ook voor de tweede generatie blijft innovatie belangrijk: “Enkel door te innoveren kunnen we onze marktpositie als nichespeler handhaven,” aldus Klaas Bals, die computerwetenschappen studeerde aan de Universiteit Antwerpen. Joke Dehond studeerde informatica aan dezelfde universiteit. Binnen Inventive Designers bekleedde ze verschillende posities, van programmeren, pre-sales tot marketing en legal.

Inventive Designers heeft klanten in meer dan dertig landen.

Ludo Schildermans

Partner Content