Nieuwe LG G4 ‘anders dan huidige smartphones’: Lederen achterkant, verwijderbare batterij, manuele fotomodus

© LG

LG heeft zijn nieuwste smartphone geïntroduceerd, de LG G4. Die is eind mei verkrijgbaar in ons land voor een prijs vanaf 649 euro.

Juno Cho, CEO van LG Mobile Communications Company, stelde het nieuwe apparaat voor in New York, maar tegelijkertijd waren er ook lanceringsevenementen in Londen, Parijs, Singapore, Istanboel en Seoel.

Cho begon met de verzuchting dat ‘alle mobiele telefoons er vandaag de dag hetzelfde uitzien’. Zijn ingenieurs kregen dan ook de opdracht een telefoon te bedenken die er anders uitziet en waar innovatie in verwerkt zit.

Handgemaakt leer

Nieuwe LG G4 'anders dan huidige smartphones': Lederen achterkant, verwijderbare batterij, manuele fotomodus
© LG

Het resultaat is de LG G4, een smartphone die draait op Android 5.1 en verkrijgbaar is met een backcover van handgemaakt leer of keramiek.

De telefoon heeft een camera aan boord die zich tooit met de naam Laser cam F1.8, wat duidt op de zeer grote lichtgevoeligheid van het opname-element. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 16 megapixels, de selfiecamera aan de voorkant heeft een resolutie van 8 megapixels. Nieuw is de Manual Mode waarmee je handmatig de focus, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie en de witbalans kunt instellen.

Het scherm – een zogeheten Advanced Quad HD Display, met een diagonaal van 5,5 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels – heeft een subtiele kromming die voor stevigheid moet zorgen.

Ook de behuizing belooft stevig te zijn, met als doel de telefoon bestand te maken tegen vallen. De Quick Circle Case beschermt het toestel en maakt het tevens geschikt voor draadloos opladen.

Vervangbare batterij

Nieuwe LG G4 'anders dan huidige smartphones': Lederen achterkant, verwijderbare batterij, manuele fotomodus
© LG

De batterij – met een capaciteit van 3000 mAh – kan vervangen worden door hem uit de behuizing te halen en er een nieuwe accu in te stoppen. Verder beschikt het toestel over een Qualcomm Snapdragon 808-processor.

Een samenwerking met Google zorgt voor de integratie van Google Office en 100 GB aan Google Drive-opslag, en dankzij een partnerschap met Volkswagen kan een autovriendelijke versie van de G4-interface op het beeldscherm geprojecteerd worden.

Prijs en beschikbaarheid

De G4 is vanaf eind mei te koop in België voor een adviesprijs van 649 euro voor de uitvoering in Metallic Grey en van 699 euro voor de varianten in Leather Brown en Leather Black. Bij de leren varianten wordt een metallic backcover meegeleverd.

www.lg-g4.be

(MI / Automatiseringgids)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content