Nieuwe m2m-contracten voor Mobistar

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Mobistar heeft drie internationale machine-to-machine contracten afgesloten.

Mobistar heeft drie nieuwe internationale machine-to-machine contracten weten af te sluiten. Dat maakt de operator bekend in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona. Mobistar riep de aanwezige Belgische journalisten op het Mobile World Congress bijeen om het even over machine-to-machine te hebben. Binnen France Telecom is Mobistar het expertisecentrum voor machine-to-machine (m2m). “Die internationale contracten worden onder de naam Orange Business Services gesloten, maar zijn dus prestaties van Mobistar”, zegt Emmanuel Routier die het International M2M Center leidt.

Concreet heeft Mobistar drie nieuwe namen toegevoegd aan de ondertussen al erg uitgebreide portfolio aan m2m-klanten. Zo neemt voortaan ook het koffiemerk Nespresso flink wat sim-kaarten af bij Mobistar. Nespresso gebruikt die kaarten om vanop afstand de koffieverdelers te kunnen controleren. Het gaat dan vooral over b2b after sales service.

Ook Qualcomm tekende 2 weken geleden een contract met Mobistar. Qualcomm neemt bij de operator m2m sim-kaarten af voor de ‘Qualcomm Life’ 2net healthcare-oplossing. Het gaat dan concreet om het connecteren van spelers in de gezondheidszorg en ‘secure remote moinitoring’ van chronisch zieke patiënten.

Een derde naam tenslotte is de Amerikaanse cdma-operator Sprint. Die wil via een deal met Orange de m2m-oplossingen ook ‘doorverkopen’ buiten de Verenigde Staten. Ook dit contract werd door Mobistar beklonken.

“Het gaat hier telkens om internationale deals die potentieel hebben voor miljoenen sim-kaarten”, zei Emmanuel Routier nog.

Vorig jaar draaide het International M2M Center een omzet van 13 miljoen euro en werden zo’n 1,5 miljoen m2m sim-kaarten geactiveerd. In België bedraagt de m2m-markt zo’n half miljoen sim-kaarten, waarvan Mobistar 70% controleert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content