Nieuwe munitie voor patentoorlog tussen Samsung en Apple

Samsung en Apple werden nog maar pas door de rechter aangemaand om de koppen bij elkaar te steken of Samsung spande al een nieuwe rechtszaak aan.

Samsung en Apple werden nog maar pas door de rechter aangemaand om de koppen bij elkaar te steken of Samsung spande al een nieuwe rechtszaak aan.

De nieuwe klacht van Samsung is het antwoord op de klacht die Apple begin februari indiende tegen belangrijk Samsungproducten zoals de Samsung Galaxy S2. Samsung stelt nu acht patenten ter discussie, waaronder technologieën voor dataoverdracht en de bediening van de iPad en iPhone 4S. Twee andere patenten die Samsung ter discussie stelt, zijn internationaal erkende telecommunicatiestandaarden, wat betekent dat de licentie onder redelijke voorwaarden vrijgegeven moet worden. De Europese Commissie onderzoekt momenteel of Samsung de regelgeving rond die standaarden in Europa respecteerde.

Samsung en Apple hebben intussen al in verschillende landen tegen elkaar een klacht ingediend. Zo lukte het Apple in Duitsland om een van de Samsung-tablets uit de winkels te houden. In 2010 probeerden de twee bedrijven al de discussie uit te klaren, zonder succes. Apple verwijt Samsung dat het het design en de techniek van iPhone en iPad kopieert, en de Zuid-Koreanen stellen vooral technische patenten ter discussie.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content