Nieuwe Nokia-smartphone krijgt supercamera

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

’41’ en ‘zoom re-invented’: dat staat in grote letters op de uitnodiging van Nokia voor een aankomend event op 11 juli. Het doelt op de komst van een nieuwe Windows Phone met een camera van 41 megapixels.

Op 11 juli stelt Nokia een nieuwe smartphone voor, die de focus legt op de camera. Afgaand op het cijfer ’41’ dat de uitnodiging voor het evenement siert, wordt het een camera van 41 megapixels.

Volgens de geruchten gaat het toestel de Nokia EOS heten, en ligt het in het verlengde van de 808 PureView die begin dit jaar werd voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona. Maar terwijl de Pureview nog op het ‘oude’ Symbian-besturingssysteem draaide, hanteert de te verschijnen smartphone het OS Windows Phone 8. Dankzij de PureView-techniek kan je haast tot in het oneindige inzoomen op je foto’s.

De ‘cameratelefoon’ – die door de grotere lens wat dikker uitvalt dan de gemiddelde Lumia – krijgt vermoedelijk een extra felle Xenon-flitser, een scherm van 4,7 en ondersteuning voor draadloos opladen.

Recentelijk lanceerde ook Samsung een kruising tussen een smartphone en een compact camera: de Galaxy S4 Zoom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content