Nieuwe online banken bieden hoogste spaarrendement

De nieuwe online banken hebben in 2012 de beste rendementen aangeboden op spaarrekeningen. Dat blijkt uit een doorlichting van de spaarproducten door Spaargids.be, De Standaard en Le Soir.

De nieuwe online banken hebben in 2012 de beste rendementen aangeboden op spaarrekeningen. Bij de grote banken, met uitzondering van Belfius, was het rendement op het spaarboekje het laagste sinds drie jaar. Dat blijkt uit een doorlichting van de spaarproducten door Spaargids.be, De Standaard en Le Soir.

De onderzoekers lieten de banken die actief zijn op de Belgische markt berekenen hoeveel 10.000 euro spaargeld echt opbracht in 2012. Twee scenario’s werden voorgelegd: één voor de passieve spaarder en één voor de dynamisch spaarder.

De Nederlandse internetbank NIBC Direct, die zich eind 2011 openstelde voor Belgische klanten, kwam in beide scenario’s als beste uit de bus. Zo kon wie een heel jaar 10.000 euro liet staan op een spaarrekening bij NIBC, hierop in 2012 287,42 euro verdienen. Dat is bijna vier keer meer dan de spaarrekening die passieve spaarders het minste opleverde (Axa Vlot). De Rabobank.be Plus Account, de winnaar van vorig jaar, is in die categorie teruggevallen naar plaats 6 met een opbrengst van 247,81 euro.

Hoewel het lijkt alsof de rente op spaarrekeningen nooit zo laag was, viel in 2012 toch iets meer rendement te rapen dan in 2011 en 2010, melden de onderzoekers nog.

Spaargids verwacht tot slot nog dat ook 2013 “een jaar met lage rendementen” wordt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content