Nieuwe partner voor StopBadware

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Securityspecialist ESET sluit zich nu ook aan bij het initiatief.

Securityspecialist ESET wordt de nieuwste partner in het StopBadware initiatief, dat de strijd tegen sites met malware aangaat.

StopBadware ging in 2006 van start als een project aan de Harvard Universiteit, in het Berkman Center for Internet & Society. In de volgende jaren groeide het uit tot een organisatie die in het bijzonder de beheerders van websites wil bijstaan in het malware-vrij houden van hun sites. Hiervoor bieden ze tips, richtlijnen en ‘best practices’.

Een belangrijke activiteit is het Badware Website Clearinghouse waar belangstellenden kunnen opzoeken of een site problemen geeft of niet. Hiervoor volstaat het de url van de site in de ‘zoek’-pagina in te vullen. De onderliggende ‘blacklist’ wordt samengesteld aan de hand van de informatie verstrekt door data partners. Die lijst wordt op zijn beurt aangewend door bedrijven als Google, op basis waarvan het zijn waarschuwingen aan gebruikers van zoekresultaten formuleert. Beheerders van websites kunnen overigens een ‘review process’ aanvragen, als hun websites op deze of andere ‘zwarte lijsten’ staat.

Met de toetreding als partner, verleent nu ook de Slovaakse securityexpert Eset zijn medewerking aan dit initiatief. Andere partners zijn onder meer – naast Google – bedrijven en organisaties als Mozilla en Verizon, PayPal, Qualys en VeriSign, Facebook en (securityspecialist) Sophos.

Partner Content