Nieuwe phablet van Huawei heeft vingerafdrukscanner en reuzenscherm

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Huawei heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Ascend Mate 7 voorgesteld, een nieuwe phablet met een scherm van 6 inch en een vingerafdrukscanner. Het Chinese technologiebedrijf komt ook met een nieuwe middenklasser voor “jonge mensen die net dat tikje meer willen.”

Huawei heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Ascend Mate 7 voorgesteld, een nieuwe phablet met een scherm van 6 inch en een vingerafdrukscanner. Het Chinese technologiebedrijf komt ook met een nieuwe middenklasser voor “jonge mensen die net dat tikje meer willen.”

De nieuwe high end phablet van Huawei heeft een scherm van 6 inch, maar is als toestel nauwelijks groter dan de phablets van de concurrentie. Dat komt omdat het scherm erg groot is in verhouding tot de afmetingen van het toestel (screen to body-ratio van 83 procent en minimale bezel. Bij de Galaxy Note 4 van Samsung is de screen to body-verhouding bijvoorbeeld ‘maar’ 80 procent).

De Mate 7 heeft een metalen afwerking gekregen, en draait op de door Huawei in eigen huis ontwikkelde ‘Kirin’-octacore chipset, met acht processorkernen die op een intelligente manier worden ingezet waardoor het toestel opmerkelijk zuiniger zou moeten zijn dan de phablets van de concurrentie. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig, en 16GB interne flashopslag (uitbreidbaar tot 64 GB).

Het touchscreen heeft een resolutie van 1920×1080 pixels, en wordt beschermd door Gorilla Glass. De reusachtige 4100mAh-batterij zou het meer dan 2 dagen moeten uitzingen bij normaal gebruik, en de Mate 7 ondersteunt alle 4G LTE standaarden die momenteel gebruikt worden in de wereld. Overigens ondersteunt het toptoestel tevens LTE categorie 6, wat er één van de snelste smartphones op de markt van maakt.

Uiteraard is de Mate 7 uitgerust met een NFC-chip, maar de vingerafdrukscanner op de achterzijde was minder verwacht. Die scanner zou de snelste in de markt zijn, heeft maar 1 aanraking nodig om in te loggen, en herkent tot 5 verschillende vingers.

Het toestel heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde (met een Sony lens van de 4e generatie) en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. Huawei maakt van selfies en ‘groefies’ dan ook een erezaak.

Vanaf oktober wordt de phablet ook in België gelanceerd, aan de interessante adviesprijs van 499 euro.

Ascend G7

In één adem stelde Huawei in Berlijn ook een nieuw midrange-toestel voor, de Ascend G7. Ook dat toestel krijgt een opvallende metalen behuizing mee, en ondersteunt alle wereldwijde LTE Categorie 4-standaarden.

De middenklasser heeft een 5,5 inch ips-touchscreen met een resolutie van 1280×720 pixels aan boord, een Qualcomm-quadcore-processor die draait aan een kloksnelheid van 1,2GHz, 2GB ram, 16GB flashopslag, en net zoals de Mate 7 een 13- en 5-megapixelcamera.

De G7 moet 299 euro gaan kosten, en zal ook rond oktober op de Belgische markt worden geïntroduceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content