Nieuwe Philips-lamp te bedienen met smartphone of tablet

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Philips heeft in Londen de ‘hue’ uit de doeken gedaan. Dat is een ledlamp die je met een smartphone of tablet kan bedienen, en die miljoenen kleuren kan weergeven.

Philips heeft in Londen de ‘hue’ uit de doeken gedaan. Dat is een ledlamp die je met een smartphone of tablet kan bedienen, en die miljoenen kleuren kan weergeven.

Aan de hand van de bijbehorende smartphone- en tablet-app, verkrijgbaar voor iOS– en Android-toestellen, kan je de hue zowel dimmen als van kleur doen veranderen. Standaard kan je kiezen uit een viertal verlichtingsprofielen – er is een stand voor normaal licht, maar er kan even goed een ‘romantische’ of een ‘concentratiebevorderende’ sfeer opgewekt worden. Daarnaast is het mogelijk om zelf kleuren in te stellen, die bijvoorbeeld overeenkomen met de kleur van je zetel of je tafel. Hierbij kan je bepaalde kleurwaarden uit foto’s selecteren.

Het systeem van Philips vereist drie onderdelen: een ledlamp, een app en een ‘bridge’. Dat laatste is een kastje dat een verbinding legt tussen de verschillende apparaten. Voor de draadloze bediening maakt Philips gebruik van het Zigbee-communicatieprotocol. De hue verbruikt maximaal 9 watt en heeft een lichtopbrengst van 50 watt. Dankzij de reguliere fitting kan je deze ledlamp in een bestaande lamphouder draaien.

Voor een setje van drie hue-ledlampen en een bridge betaal je 199 euro. Een losse lamp heeft een prijskaartje van 59 euro. Dankzij een deal van Philips met Apple is de apparatuur voorlopig uitsluitend te krijgen in Apple Stores.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content