Nieuwe Philips-smartphone heeft batterijduur van 35 dagen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Philips lanceert een smartphone die (in standby-modus) 35 dagen zou meegaan op één batterijlading en die buitengewoon snel opgeladen zou kunnen worden.

Het Nederlandse Philips brengt de Xenium W8510 uit, een Android-smartphone met een HD-scherm van 4,7 inch die zo energiezuinig is dat je hem 35 dagen in standby-modus zou kunnen gebruiken op één acculading,en dat je er 18 uur onafgebroken mee zou kunnen bellen.

De batterij van deze smartphone is niet uitzonderlijk sterk (3300 mAh), maar Philips bespaart wel fors op software en hardware. Zo wordt de kloksnelheid van de vierkernige processor automatisch vertraagd als de smartphone niet actief is, wordt de WiFi-functie vanzelf uitgeschakeld als deze niet gebruikt wordt, en wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan verschillende situaties. Je kunt functies als WiFi, GPS en Bluetooth aan- en uitzetten met een speciale knop aan de zijkant.

De smartphone heeft niet alleen een lange batterijduur, maar kan ook nog eens buitengewoon snel opgeladen worden. Hang je het volledige lege toestel tien minuten aan de lader, dan kan je er vervolgens twee uur mee bellen en kan je het toestel gedurende twintig uur gebruiken in standby-modus.

De Xenium W8510 komt eerst in Japan uit. Of er een wereldwijde uitrol zal volgen, is nog niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content