Nieuwe Samsung is Windows-laptop en Android-tablet tegelijkertijd

© Samsung
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Samsung heeft in Londen een reeks nieuwe producten voorgesteld. Meest opvallend: de Ativ Q, een apparaat dat niet kan kiezen of het een Windows-laptop dan wel een Android-tablet is.

De Ativ Q laat zich meteen opmerken met zijn ‘flip up’-scherm. Zet het omhoog en je hebt een Windows 8-laptop met compleet toetsenboord. Draai het helemaal om en het toestel wordt een Android 4.2-tablet.

Je kan het scherm ook achterstevoren zetten (zeg maar: met het scherm rechtop, maar weg van het toetsenbord) en je krijgt een toestel dat uitstekend is voor mediaconsumptie vanuit de luie zetel. Het 13 inch-scherm heeft een verbluffende resolutie van 3200 x 1800 pixels.

De Ative Q is slechts 13,9 millimeter dik en weegt 1,29 kilo. Opmerkelijk: Android en Windows 8 kunnen op dit toestel vlot gebruikmaken van dezelfde mappen en bestanden.

Hybridetoestellen

Op zijn product-extravaganza in Londen stelde Samsung ook een reeks andere nieuwe apparaten inde Ativ-lijn voor. De Ativ Book 9 en Ativ Book 9 Lite zijn twee nieuwe ultradunne laptops. De Ative One 5 is een ‘all-in-one’-desktopmachine. De Ativ Tab 3 is dan weer een Windows 8-tablet zonder veel verdere toeters of bellen.

Samsung stelde ook nog twee opmerkelijke hybridetoestellen voor. De Galaxy S4 Zoom is een Galaxy S4-smartphone met een optische 10xzoomlens er achterop geplakt. De Galaxy NX is dan weer een camera met inwisselbare lenzen en een 20,3 megapixel-sensor, die draait op Android 4.2.

Partner Content