Nieuwe Samsung-tablet moet iPad Mini doen vergeten

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met de Galaxy Note 8.0 wil Samsung de iPad Mini beconcurreren. De Zuid-Koreaanse fabrikant stelde de tablet voor aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona.

Een ‘phablet’ met een formaat van om en bij de 5 inch had Samsung al, een tablet van ongeveer 10 inch ook. En nu is de Samsung Galaxy Note 8.0 aangekondigd, een model dat daar precies tussenin valt.

Met deze tablet richt Samsung heel nadrukkelijk zijn pijlen op Apple’s iPad Mini. De Galaxy Note 8.0 is met zijn 8 inch-scherm iets groter dan de iPad Mini (7.9 inch), en bijgevolg weegt hij ook 30 gram meer. Het scherm van de nieuwe Galaxy Note heet wel een hogere resolutie (1280 bij 800 pixels tegenover 1024 bij 768 pixels), en is ook scherper (189 pixels per inch tegenover 163 pixels per inch).

Aan de binnenkant lijkt deze tablet min of meer op zijn grotere broer, de Galaxy Note 10.1. Het Android-toestel hanteert een quadcore-processor van 1,6 GHz, heeft twee camera’s aan boord (één van 5 en één van 1,3 megapixels) en beschikt over een werkgeheugen van 2GB, uitbreidbaar via micro-SD. De tablet gaat hand in hand met een stylus (de S Pen, bekend van de andere Notes), en dankzij een infraroodfunctie kan je ook hem als afstandsbediening voor je universele tv gebruiken.

Net zoals met de Note 10.1, kan je met de Note 8.0 bellen en tekstberichtjes sturen – tenminste, als je de 3G-versie in handen krijgt, want de WiFi-variant heeft deze functie niet.
Van de Galaxy Note 8.0 komt een model van 16 GB en van 64 GB op de markt. De kostprijs start vanaf 399 euro.

Galaxy S IV Intussen heeft Samsung ook bevestigd dat de Galaxy S IV smartphone op 14 maart voorgesteld wordt in New York, meldt persbureau Reuters. Dit is de opvolger van de populaire S II en S III.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content