Nieuwe smartphone in India kost maar 7 dollar

- © iStock
Wim Kopinga Freelance journalist

Een Indiase smartphonefabrikant lanceert vandaag de goedkoopste smartphone op de markt. Hij moet slechts 500 ruupees, of 7 dollar kosten. Dat is een pak goedkoper dan de huidige modellen die tussen de 22 en 29 dollar kosten.

Met 220 miljoen gebruikers is India de op een na grootste smartphonemarkt wereldwijd. Met een enorm inwonersaantal heeft toch nog maar een derde van het land een smartphone, waardoor er nog veel potentieel is.

Het bedrijf Ringing Bells maakt er daarom een sport van een zo goedkoop mogelijke smartphone op de markt te brengen. Het duurste toestel kost nu 44 dollar, waarmee men ook op het 4G-netwerk kan. Ringing Bells importeert onderdelen voor de smartphone en laat die in India in elkaar zetten.

Veel details van de telefoon – die Freedom 251 moet gaan heten – zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt dat er mee op het 3G-netwerk kan. Ringing Bells is niet de enige bizar goedkope fabrikant van het land. Ook DataWind heeft plannen aangekondigd om ’s werelds goedkoopste smartphone uit te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content