Nieuwe smartphone uit de stal van Huawei heeft dubbele fotocamera

Honor 6 Plus © Huawei
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Honor – een merk uit de Huawei-groep – brengt twee toestellen naar de Europese markt. Blikvanger is de Honor 6 Plus die uitgerust is met twee cameralenzen.

Niet één, niet twee, maar drie cameralenzen van 8 megapixel zitten in de Honor 6 Plus smartphone. Eentje voorop voor de obligate selfies uiteraard, en twee aan de achterkant. Die lenzen worden ook simultaan gebruikt wanneer je een foto neemt. De werking er van kan je vergelijken met de manier waarop onze ogen een momentopname maken. Beide lenzen nemen simultaan een ‘3D-foto’ waarbij het principe van een driehoeksmeting toegepast wordt. Het resultaat is één foto van 13 megapixel.

De twee lenzen laten ook enkele leuke snufjes toe, zoals de mogelijkheid om de focus in zo’n foto achteraf te verleggen. Voor zover wij tijdens een korte hands-on sessie konden ervaren, werkt dit écht goed. Of de foto’s ook écht beter zijn dan die van een DSLR-camera – zoals Frank Yao, oprichter en managing director van Honor beweerde tijdens een presentatie op het Mobile World Congress – laten we in het midden.

Binnenin de 5,5″ smartphone zit een door Huawei ontwikkelde octacore-chipset (Kirin 925) en een potige 3600 mAh-batterij die het twee dagen zou uitzingen met één volle lading. En als we de benchmarks mogen geloven die op de slides passeerden, zou het toestel ook nog eens sneller zijn dan de Samsung Galaxy S5 en de Nexus 5.

De Honor-reeks is een apart merk dat door de Huawei-groep bedacht is om de ‘digital natives’ te bedienen. De toestellen worden enkel online verkocht. Voorlopig niet meteen in Belgische webshops, maar wél al in Nederland. Ook de Honor 6 Plus zal daar later dit jaar verkocht worden. Dat toestel is trouwens al eind vorig jaar in China voorgesteld en op de CES in Las Vegas dook het toestel al op. Een Europees prijskaartje is er nog niet, maar in China betaal je omgerekend zo’n 300 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content