Nieuwe Sony-tablet is waterdicht en stofbestendig

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Sony heeft een nieuwe tablet van ongeveer 10 inch aangekondigd die uitzonderlijk dun en licht is, en ook bestand is tegen stof en water.

Sony heeft een nieuwe tablet van ongeveer 10 inch aangekondigd die uitzonderlijk dun en licht is, en ook bestand is tegen stof en water.
Het gaat om de Xperia Tablet Z, de opvolger van de Tablet S uit 2012. Terwijl die laatste opviel omwille van zijn in het oog springende vorm – het toestel leek op een omgeslagen tijdschrift -, ziet de nieuwe er eerder traditioneel uit. Maar hij is wél dunner (6,9 millimeter) en lichter (157 gram) dan de meeste concurrerende tablets.

Bovendien zou de Xperia Tablet Z stofbestendig én waterdicht zijn. Of dat in de praktijk ook zo is, zal nog moeten blijken. De vorige Sony-tablet werd immers ook al als waterdicht bestempeld, maar ging een maand na de release al uit de verkoop omdat er vanwege een productiefout water kon binnensijpelen langs een kiertje tussen het scherm en de behuizing.

Andere specificaties zijn onder meer een 10,1 inch scherm met full-HD resolutie, LTE-verbinding, NFC-ondersteuning voor draadloze communicatie, een processor van 1,5 GHz en een opslagcapaciteit van 32 GB.

Het nieuwe technologische geesteskindje van Sony komt in maart op de markt in Japan, en wordt water later ook in de Europese winkelrekken gemikt. De prijs is nog niet bekend.

Op de recente CES-technologiebeurs in Las Vegas presenteerde Sony ook al de Xperia Z-smartphone, een telefoon van 5 inch die de iPhone en de Galaxy-smartphones van Samsung moet bekampen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content