Nieuwe Surface-tablet van Microsoft op komst

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft zou een nieuwe versie van de Surface-tablet op basis van het Windows RT-besturingssysteem aan het testen zijn.

Microsoft blijkt een nieuwe Surface-tablet uit te testen. Dat wordt afgeleid uit logbestanden op het advertentienetwerk AdDuplex, waarin melding gemaakt wordt van de apparaten ‘Microsoft Corporation Surface 2’ en ‘Microsoft Corporation Surface with Windows 8.1 Pro’.

De Surface 2 zou opnieuw gebruikmaken van het besturingssysteem Windows RT, een uitgeklede versie van Windows 8 die geoptimaliseerd is voor tablets met een ARM-processor.

De ‘Surface met Windows 8.1 Pro’ zou een nieuwe versie van de Surface Pro-tablet kunnen zijn. Al zou het ook kunnen dat Microsoft de Windows 8 update uitprobeert op een huidig model van de Surface Pro.

Intussen heeft Microsoft ook de kortingsactie voor Surface RT-tablets in Belgische scholen en universiteiten verlengd. Deze actie gold aanvankelijk enkel in de zomer, maar zal nu lopen tot 30 september. Dat komt omdat de actie succesvol blijkt te zijn, maar mogelijk ook omdat Microsoft de resterende Surface RT-tablets de deur uit wil in de aanloop naar de lancering van een opvolger voor deze tablet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content