Nieuwe Tesla-klanten moeten betalen voor gebruik Supercharger

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Vooralsnog hoefden Tesla-klanten niets te betalen voor het gebruik van een Supercharger onderweg, maar wie volgend jaar een nieuwe wagen koopt van de fabrikant moet ervoor gaan betalen.

Het gaat om mensen die een Model S of Model X bestellen vanaf 1 januari 2017. Voor iedereen die al een Model 3 besteld heeft was dit al het geval.

Met een Supercharger kan je onderweg je Tesla in 30 minuten voor de helft opladen. Voor een volledige tankbeurt zijn 75 minuten nodig.

Wereldwijd zijn er nu 734 van dit soort oplaadstations, waarvan er drie in ons land staan. Wie nu al gebruik maakt van Superchargers kan dit in de toekomst altijd gratis blijven doen met dat voertuig. Als die wagen overgenomen wordt zal de toekomstige eigenaar hier ook niet voorhoeven te betalen.

Superchargernetwerk

De laadstations zijn aangelegd om het mogelijk maken om lange afstanden af te leggen. Het zijn een soort tankstations voor elektrische auto’s. De verandering komt er nu zodat Tesla kan ‘herinvesteren in het netwerk, de groei te accelereren, en de huidige en toekomstige eigenaren de beste Supercharging ervaring te bieden’, klinkt het in een statement van de fabrikant.

Tesla’s die besteld zijn na 1 januari 2017 zullen jaarlijks worden voorzien van 400 kWh (ongeveer 1.600 km) gratis Supercharging credits ‘zodat alle eigenaren kunnen blijven genieten van gratis Superchargen tijdens reizen’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content