Nieuwe toptelefoon LG in oktober verkrijgbaar vanaf 549 euro

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De G2-smartphone van LG, die zich vooral onderscheidt met knoppen aan de achterkant, zal verkrijgbaar zijn vanaf 549 in oktober. In Nederland althans, want de Belgische releasedatum staat nog niet helemaal vast.

Eerder deze maand stelde LG zijn nieuwe vlaggenschip voor: de G2-smartphone. Tijdens de aankondiging werden prijs en beschikbaar nog geheimgehouden. Nu komt daar verandering in: het model van 16 GB zal 549 euro kosten, de 32 GB-variant 599 euro.

In Nederland gaat het toestel vanaf oktober in de verkoop. In België staat de releasedatum nog niet honderd procent vast omdat er nog “een paar afspraken met operatoren” moeten gemaakt worden.

Knoppen aan de achterkant

De G2-smartphone krijgt Android 4.2.2 als besturingssysteem en beschikt over een scherm van 5,2 inch met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een vierkernige Snapdragon 800-processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 2,26 GHz, een RAM-geheugen van 2GB en een batterij van 3.000 mAh. Maar wat dit toestel echt uniek maakt, is de aanwezigheid van fysieke knoppen aan de achterkant, wat volgens LG de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Met de G2 wil LG de concurrentie aangaan met de toptoestellen van Apple (de iPhone 5), Samsung (de Galaxy S4) en HTC (de HTC One).

PR-incident

In Zuid-Korea werd het toestel half augustus al gelanceerd, en die lancering ging gepaard met een PR-stunt die op een sisser uitdraaide. In het kader van de actie ‘G in the Cloud’ werden honderden heliumballonnen met daarin cadeaubonnen voor een gratis G2-telefoon de lucht in gelaten. Maar enkele gretige fans trachtten de ballonnen neer te schieten met BB-guns en maakten met hun kunststofkogels twintig gewonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content