Nieuwe uitschuiver van Bellens: Belgacom betaalt voor zijn persoonlijke belastingaangifte

© belga

Didier Bellens verdiende in 2007 een royale 2,7 miljoen euro. Toch betaalde Belgacom het gerenommeerde fiscaal adviesbureau PWC om zijn persoonlijke belastingaangifte in te vullen.

Didier Bellens verdiende in 2007 een royale 2,7 miljoen euro. Toch betaalde zijn werkgever het gerenommeerde fiscaal adviesbureau PWC om zijn persoonlijke belastingaangifte in te vullen, schrijven De Morgen en de Franstalige zakenkrant L’Echo. Ze verwijzen naar een factuur die het bureau in juni 2009 opmaakte voor Belgacom, goed voor een bedrag van 1.268,75 euro.

Het gaat om de kosten voor dat advieswerk en de briefwisseling met Bellens. Bij Belgacom klinkt het dat het “een courant gebruik is dat bedrijven assistentie verlenen aan hogere kaderleden bij het vervullen van hun administratieve verplichtingen, zoals de aangiften van personenbelasting of sociale zekerheid”. Maar volgens verschillende fiscalisten is dat weliswaar het geval bij buitenlandse werknemers, maar zeer uitzonderlijk als het over de persoonlijke aangiftes van Belgische managers gaat, aldus De Morgen.

Zoveelste schandaaltje

Het is het zoveelste schandaal(tje) voor Bellens. De Kamercommissie Infrastructuur organiseert woensdag een hoorzitting met Stefaan De Clerck (CD&V), de voorzitter van de raad van bestuur, en Pierre-Alain Desmedt, de voorzitter van het audit- en toezichtscomité. (Belga/MI)

Partner Content