Nieuwe update Windows 8.1 brengt ‘rechtermuisknop’ helemaal terug

© Belga
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Een nieuwe update voor Windows 8.1 zal de bediening met een klassieke muis- en toetsenbordcombinatie aanzienlijk vergemakkelijken.

Nog deze lente gaat Microsoft een nieuwe belangrijke update voor Windows 8.1 uitbrengen. Die update moet onder meer het gebruik via een muis en toetsenbord vergemakkelijken. Dat vertelde Joe Belfiore, vp operating system Microsoft op een persconferentie in Barcelona. Met die update wil Microsoft duidelijk tegemoet komen aan de kritiek op Windows 8.1. Heel wat toestellen die niét uitgerust zijn met een touchscreen laten zich immers omslachtiger bedienen dan in eerdere Windows-versies.

“Er komt onder meer een nieuwe muisinterface voor gebruik met de rechtermuisknop”, vertelde Belfiore zonder al te willen in gaan op verdere details. Die rechtermuisknop was er weliswaar nog in de ‘desktop’-omgeving van Windows 8/8.1 maar niet in de ‘metro’-interface: zeg maar het scherm met de verschillende tegeltjes. De bedoeling is dat het opstarten en afsluiten van apps ook op een meer gebruiksvriendelijke manier zal gebeuren dan dat nu het geval is: tenminste voor gebruik met een gewone muis en toetsenbord. Voor bediening via touchscreens verandert er niks. “We love touch”, illustreerde Belfiore dat. De update zal onder meer ook wijzigingen doorvoeren aan de zoekfunctionaliteit, de ‘power’-instellingen, en de standaard instellingen bij het opstarten.

In de update wordt verder ook gesleuteld aan de hardwarevereisten. 1 GB RAM geheugen en 16 GB aan storage wordt bijvoorbeeld mogelijk. “De idee is dat de prijspunten op die manier naar beneden kunnen gaan, zodat we meer goedkopere Windows-toestellen gaan kunnen aanbieden”, aldus Belfiore die ook nog wist te verklappen dat er een IE8-compatibiliteitsfunctie voor Internet Explorer 11 komt. Dat moet het gebruik van Windows 8.1 in bedrijfsomgevingen met legacy softwaretoepassingen bevorderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content