Nieuwe versie van de eID-middleware

Fedict heeft de eID-middleware, de software die zorgt voor de communicatie met de eID-kaart, geüpgraded.

Fedict heeft de eID-middleware, de software die zorgt voor de communicatie met de eID-kaart, geüpgraded. Naast tal van kleine technische veranderingen, bevat deze upgrade ook drie grote aanpassingen, vooral op Windows gericht.

Om je eID te kunnen gebruiken in Windows, moeten je certificaten vanuit de kaart geregistreerd worden. Voordien moest de gebruiker dat doen via de gebruikersinterface van de middleware. De nieuwe versie laat nu toe dat die registratie automatisch gebeurt via CertificatePropagation Service, een nieuwe dienst in Windows Vista en Windows 7. Fedict gebruikt die dienst maximaal om de compatibiliteit te verbeteren en de eigen ‘manipulaties’ zo licht mogelijk te houden. Bovendien wordt zo ook de kans op conflicten voor toegang tot de kaart verkleind.

De middleware is nu ook compatibel met 64 bits versies van Windows en Internet Explorer. Daarnaast kan men nu via Microsoft Automatic Update automatisch laten beslissen welke drivers daadwerkelijk geïnstalleerd moeten worden, en welke nieuwe drivers het best geïnstalleerd worden.

De Quick Install procedure is nog vereenvoudigd, zowel voor Windows als Mac OS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content