Nieuwe verzekering beschermt u tegen imagoschade op internet

© Thinkstock

Het is sinds kort mogelijk je met een verzekering te beschermen tegen imagoschade op het internet. Voorlopig heeft in ons land enkel Axa zo’n formule voor particulieren.

Het is sinds kort mogelijk je met een verzekering te beschermen tegen imagoschade op het internet. Internationaal is deze verzekering erg populair, zeker voor bedrijven. In België
heeft voorlopig alleen Axa zo’n formule voor particulieren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het gaat om een extra optie binnen de privéongevallenverzekering. In ruil voor 8 à 12 euro per maand kan je in geval van schade rekenen op een financiële tegemoetkoming én op een operatie om de imagoschade op internet ook echt te doen stoppen.

“De beledigingen of andere schadelijke boodschappen echt wegkrijgen van het internet lukt niet. Maar we werken wel samen met bedrijven die ervoor zorgen dat die gegevens bij zoekopdrachten automatisch achterin belanden, zodat niemand ze nog leest”, aldus Korneel Warlop van Axa.

De jongste maanden zouden enkele honderden mensen voor deze verzekering hebben gekozen. Of er ook al bedragen zijn uitbetaald, kon Warlop niet zeggen. (Belga/MI)

Partner Content