Nimbus komt naar Europa

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De fabrikant van Flash-opslagsystemen Nimbus opent op 1 april …

De fabrikant van Flash-opslagsystemen Nimbus opent op 1 april een Europees kantoor in Nederland. De Benelux is een belangrijk doelwit.

Nimbus is een Amerikaanse opslagspecialist met een focus op Flash-geheugen. De ambitie is “om het succes van NetApp binnen dit en tien jaar over te doen”, aldus de ceo en oprichter Thomas Z. Isakovich. Het bedrijf brengt twee gamma’s aan Flash-disks op de markt: de S-klasse voor midmarket, die vooral speelt op snelheid en eenvoud, en de E-klasse voor grote bedrijven, met de nadruk op efficiëntie.

Isakovich wijst onder meer op de ondersteuning van meerdere protocols (iSCSI, NFS, CIFS, FC en Infiniband), de open architectuur, de integratie van caching in de Flash-module en het systeem van thuisbeheer. Alle software (deduplicatie, replicatie, snapshot, encryptie, …) is ook inbegrepen in de basisprijs.

Nimbus telde al een tiental klanten in Europa en was al vertegenwoordigd in bepaalde landen van Oost-Europa (waaronder Polen). Het bedrijf opent echter op 1 april zijn Europese hoofdkwartier in Nederland. Het kantoor zal geleid worden door Michel Schipperijn, de ex-verkoopsdirecteur van NetApp Nederland. Hij zal zich vooral focussen op de uitbouw van een partnernetwerk in Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux en de Scandinavische landen. De rest van Europa volgt later.

In de komende weken zou een eerste distributeur voor de Benelux worden aangeduid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content