Nintendo brengt binnenkort Mario spelletjes voor de smartphone

© iStock

Goed nieuws voor Nintendo-fans, want de Japanse gameontwikkelaar gooit zich eindelijk op de mobiele markt. Binnenkort verschijnen de populaire gamepersonages Mario en Luigi op elke smartphone.

Nintendo, makers van o.a. ‘Mario Bros’ en ‘Zelda’, wil in samenwerking met DeNA games, spelletjes ontwikkelen voor de smartphone en tablet. Om dit te realiseren sloten de twee bedrijven een strategische alliantie. Nu apps een groot succes zijn, wil Nintendo niet achterblijven.

Een logische zet volgens Tom Henderikx, conceptmanager bij Game Mania België: “Nintendo heeft lang gewacht vooraleer ze zich waagden op de mobiele markt. Dit komt waarschijnlijk omdat ze volledig nieuwe spelletjes willen uitbrengen. Dat is – logisch, want via remakes van bestaande games, zou het bedrijf concurreren met haar eigen consoles. Al mag je je wel verwachten aan een nieuwe ‘Mario Bros’, want Mario blijft de held van Nintendo.”

Nieuwe console

Naast een applicatie, zal Nintendo ook een nieuwe console uitbrengen, met als codenaam NX. Dat maakte – CEO Satoru Iwata op een persconferentie bekend. De NX zou gebaseerd zijn op een nieuw gameconcept. “Ons Game Mania team speculeert over een combinatie van de Nintendo 3DS met een thuisconsole. Dat zou misschien wel werken. Thuis gezellig gamen en onderweg rustig kunnen verder spelen op de 3DS”, vertelt Tom Henderikx.

Toch is de kans groot dat de NX gebaseerd is op zijn voorganger, de Nintendo Wii U uit 2012. Een console waarmee je via een tablet moet gamen. “De Wii U is geen groot succes. De combinatie tablet en thuisconsole is niet heel aantrekkelijk. Nintendo bracht enkele goede games uit, maar daar bleef het ook bij. De besturing is een beetje omslachtig en ik hoop dat Nintendo hier rekening mee zal houden.”

Interactief gamen

De oudere broer, de Nintendo Wii, – was daarentegen een immens succes bij jong en oud. “De Wii kon zich onderscheiden van de andere gameconsoles op de markt. Interactief gamen werkte nog nooit zo efficiënt.”

De allernieuwste game-ervaring beleef je op de internationale gamebeurs E3. Sony pakt dit jaar uit met Project Morpheus, een virtual reality game waarin je in de woonkamer kan gamen zonder tussenkomst van een televisiescherm. “Dit is het gamen van de toekomst. Dit wordt een echte hype.”

De nieuwe Nintendo NX wordt verwacht eind 2017. Meer specificaties over de werking en het design worden binnenkort – bekendgemaakt.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia – Julie Van den Driesschen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content