Nintendo brengt pocket-console met Super Mario Bros. uit 1980 opnieuw uit

© Nintendo
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Liefhebbers van een snuifje retro-gaming opgelet: deze vrijdag brengt Nintendo een nieuwe uitgave van de legendarische Game & Watch: Super Mario Bros. op de markt. Veertig jaar geleden was dat een van de populairste zogeheten pocket-consoles.

De nieuwe Game & Watch lijkt als twee druppels water op het origineel uit 1980, maar bevat wel krachtigere hardware, een veel beter lcd-scherm en… meerdere spellen. Het gaat om de titels Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels (in Japan uitgebracht als Super Mario Bros. 2) en een speciale versie van Ball in een Mario-jasje.

Eindeloos veel Mario’s

Het gadget kreeg een nieuwe richtingsknop voor meer precisie en kan eenvoudig worden opgeladen via een USB-aansluiting. Een handige extra is de Infinite Mario-stand om de moeilijkste stages te proberen met eindeloos veel Mario’s.

Tot slot functioneert de Game & Watch: Super Mario Bros. ook als klok, met ruim dertig verschillende animaties. De richtprijs van het speleding bedraagt 49,99 euro.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content