Nintendo gaat smartphone-apps maken met bedrijf achter Pokémon Go

Nintendo gaat smartphone-apps maken met bedrijf achter Pokémon Go

De Japanse maker van spelcomputers en games Nintendo gaat smartphone-apps ontwikkelen met Niantic. Dat is de spin-off van Google die eerder achter het populaire mobiele spel Pokémon Go zat.

De twee willen dit jaar al een nieuwe app voor Pikmin uitbrengen, gebaseerd op de puzzelgamereeks die zo’n twintig jaar geleden werd bedacht door Nintendo-kopstuk Shigeru Miyamoto, de geestelijke vader van onder meer Donkey Kong, Super Mario en The Legend of Zelda.

Het in San Francisco gevestigde Niantic wordt Nintendo’s vierde ontwikkelpartner voor smartphone-apps. Mogelijk betekent dit dat Nintendo meer gaat inzetten op apps. Afgelopen jaren zijn er maar weinig mobiele spelletjes uitgebracht, omdat Nintendo zich vooral richt op games voor spelcomputer Switch.

Pokémon Go

Pokémon Go was in 2016 een wereldwijde hit. Het spelletje maakte gebruik van zogeheten augmented reality-technologie. Daardoor werden de virtuele Pokémon als het ware in camerabeelden uit de echte wereld geplakt. Nintendo verdiende relatief weinig aan het succes. Dat komt omdat Niantic toen vooral zaken deed met The Pokémon Company, dat alle marketing en licenties van de bekende mediafranchise regelt.

Niantic geldt als wereldwijde pionier in het ontwikkelen van smartphone-apps met augmented reality-technologie. Het ligt daarom voor de hand dat meer Nintendo-apps hier in de toekomst gebruik van gaan maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content