Nintendo maakt duik na waarschuwing Pokémon

© Pokemon Go

Gamesbedrijf Nintendo heeft maandag op de Japanse beurs een flinke klap gekregen. Het bedrijf waarschuwde beleggers vrijdagavond dat de financiële impact van het nieuwe spel Pokémon Go beperkt zal zijn.

Het Pokémon-spel voor op mobiele telefoons is een wereldwijde hit. Sinds de lancering ging het aandeel van Nintendo, dat op zijn beurt een belang heeft in de ontwikkelaars van het spel, door het dak. De koers van Nintendo verdubbelde daarbij ruimschoots.

Maandag ging er echter bijna 18 procent aan beurswaarde verloren. Het bedrijf bereikte daarbij het maximale verlies dat een aandeel volgens de regels van de Japanse beursuitbater op een dag kan maken voor de handel wordt onderbroken.

Nintendo is wel de uitvinder van de twintig jaar oude Pokemon-figuurtjes, maar is niet rechtstreeks betrokken bij het werkelijk planetaire succes van Pokemon Go. Niantic is immers de ontwikkelaar van de gratis app.

Nintendo controleert 32 procent van The Pokemon Company, dat het merk Pokemon beheert, en ontvangt op die manier wel licentierechten en een vergoeding voor haar medewerking aan de app.

Daarom verwacht Nintendo dan ook dat de financiële impact van het succes beperkt zal zijn, en is het bedrijf niet van plan de financiële prognoses aan te passen.

Nintendo maakt woensdag zijn kwartaalcijfers bekend.

(ANP/Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content