Niscayah integreert Belgische filialen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Na de overname van securitybedrijf Niscayah door het Amerikaanse Stanley Black & Decker integreert de firma zijn twee vestigingen in België.

Na de overname van securitybedrijf Niscayah door het Amerikaanse Stanley Black & Decker integreert de firma zijn twee vestigingen in België.

Niscayah (het vroegere Securitas Systems) is een Zweeds securitybedrijf, dat vooral focust elektronische beveiliging (toegangscontrole, videobewaking, inbraakdetectie, perimeterbeveiliging en brand- en gas detectie), maar waarvan databeveiliging een almaar belangrijker onderdeel wordt. Het bedrijf is onder meer actief in de beveiliging van banken, luchthavens en gevangenissen, en werkt ook in de retail, logistiek en de diamantsector.

Begin december werd de Zweedse groep, met afdelingen over 15 landen in Europa en Amerika, overgenomen door het Amerikaanse Stanley Black & Decker. De Niscayah group valt sindsdien onder het Stanley Security Solutions-segment van die multinational.

Ook voor Niscayah België zorgt die overname nu voor enkele veranderingen. In ons land waren er sinds 2008 twee poten van Niscayah: Niscayah België in Mechelen en het toen overgenomen Générale de Protection (GDP), gevestigd in Schaarbeek. Die worden nu geïntegreerd in één bedrijf. Frederic Dupont (ex-Telindus), die al ruim 2 jaar ceo is van Niscayah in ons land, gaat zo ook GDP leiden. Volgens het bedrijf kan de firma zich in ons land zich nu ook focussen op de minder grote bedrijven en kan zowel Vlaanderen als Wallonië breder bediend worden.

Voorlopig is nog niet duidelijk of er nog grote wijzigingen op stapel staan, wanneer Niscayah met Stanley Security Solutions integreert. Die integratie zou begin 2012 moeten worden afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content