Nissan pakt uit met slim horloge voor automobilisten

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Autofabrikant Nissan heeft een eigen smartwatch onthuld. Daarmee kunnen automobilisten de vinger aan de pols houden over onder meer snelheid en brandstofverbruik.

Kort nadat Samsung zijn langverwachte Galaxy Gear-smartwatch heeft voorgesteld, onthult ook Nissan een eigen slim horloge, dat specifiek bestemd is voor automobilisten.

De Nismo-smartwatch van de autofabrikant is voorlopig nog niet veel meer dan een concepttoestel, maar kan straks via Bluetooth gekoppeld worden aan een speciale Nissan-app voor smartphones. Vervolgens kunnen automobilisten op het horloge informatie raadplegen over onder meer snelheid, brandstofverbruik en onderhoud.

Verder traceert de smartwatch de hartslag en lichaamstemperatuur van bestuurders. Bedoeling is om automobilisten daarmee te waarschuwen voor eventuele lichamelijke problemen die het autorijden kunnen bemoeilijken.

Als vanzelfsprekend biedt het horloge ook toegang tot sociale netwerken als Facebook, Twitter en Instagram.

De Nismo zal beschikken over een batterij met een accuduur van zeven dagen, en beschikbaar komen in een zwarte, witte en rode uitvoering. Wanneer het gadget de markt bereikt en welk prijskaartje eraan vast zal hangen, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content