NMBS denkt aan Win

Belgacom heeft Win al een tijdlang in de etalage staan. Ook Syntigo, het telecom- en informaticafiliaal van de NMBS onderzoekt nu het dossier.

Belgacom heeft Win al een tijdlang in de etalage staan. Ook Syntigo, het telecom- en informaticafiliaal van de NMBS onderzoekt nu het dossier.

Het bericht stond dit weekend te lezen in Le Soir. Volgens een bron dicht bij de raad van bestuur heeft ook Syntigo beslist om aan Belgacom een memorandum te vragen over de afstand van Win.

Er zijn nog drie andere kandidaten voor Win: de Zuid-Afrikaanse informaticagroep Dimension Data, het Waalse Tecteo en een groep van drie Waalse investeerders met Pierre Rion, Laurent Minguet en Eric Mestdagh.

Win werd in 1998 opgericht om de Waalse regio op het internet te trekken. Belgacom haalde het toen van de tandem France Telecom-Telindus. Eind vorig jaar stelde de Waalse minister van Wetenschappelijk Onderzoek en Nieuwe Technologieën, Marie-Dominique Simonet dat ze Belgacom financieel wil bestraffen omdat het de engagementen tegenover Win niet zou respecteren. Volgens het contract moest Win tegen eind 2006 aan meer dan 4000 kmo’s internetdiensten aanbieden. Vandaag telt Win 300 (vooral grote) klanten. De Waalse regering wil daarom beslag laten leggen op de garantie van 3,7 miljoen euro die Belgacom deponeerde bij het afsluiten van het contract.

Win heeft zowat 70 werknemers, goed voor een omzet van 17,5 miljoen euro in 2006. Sinds 2005 is het winstgevend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content