“Nog dit jaar een breed gamma Windows 7 tablet-pc’s”

© Belga
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Voor het einde van het jaar mogen we ons aan een reeks tabletcomputers (of ‘slates’ zo u wilt) met Windows 7 verwachten. Dat zei Steve Ballmer, ceo van Microsoft, in zijn keynote op de Microsoft Worldwide Partner Conference in Washington. Microsoft gaat de tablets niet zelf uitbrengen, maar rekent hiervoor traditiegetrouw op de partners. Volgens Steve Ballmer wordt het een “breed gamma aan configuraties en platformen van verschillende fabrikanten.” Belangrijk is dat Ballmer bij zijn keynote te kennen gaf dat de Windows 7 tablet-pc’s niet alleen voor consumenten bedoeld zijn maar ook voor de bedrijvenmarkt.

Voor het einde van het jaar mogen we ons aan een reeks tabletcomputers (of ‘slates’ zo u wilt) met Windows 7 verwachten. Dat zei Steve Ballmer, ceo van Microsoft, in zijn keynote op de Microsoft Worldwide Partner Conference in Washington.

Microsoft gaat de tablets niet zelf uitbrengen, maar rekent hiervoor traditiegetrouw op de partners. Volgens Steve Ballmer mogen we ons verwachten aan een “breed gamma aan configuraties en platformen van verschillende fabrikanten.” Belangrijk is dat Ballmer bij zijn keynote te kennen gaf dat de Windows 7 tablet-pc’s niet alleen voor consumenten bedoeld zijn maar ook voor de bedrijvenmarkt.

Ballmer bleef voor het overige eerder op de vlakte over de verdere invulling van de tabletplannen. Hij had in tegenstelling tot de CES-beurs begin dit jaar géén prototype mee. HP werd in tegenstelling tot toen ook niet meer uitdrukkelijk genoemd in het lijstje met fabrikanten. “De tablets zullen gemaakt worden door het Taiwanese Asus, het Amerikaanse Dell, het Koreaanse Samsung, en het Japanse Toshiba en Sony”, zei Ballmer hoewel de bijgaande slide toch ook de namen van HP, Lenovo, Fujitsu en Panasonic toonde.

In mei deed het verhaal de ronde dat HP niet langer zinnens zou zijn om de slate uit te brengen, omdat het ontevreden zou zijn over het besturingssysteem. Ondertussen heeft de fabrikant zoals bekend ook al het WebOS in handen gekregen via de overname van Palm en is het water tussen HP en Microsoft misschien wel te diep geworden.

Het aankomende gamma van tablet-pc’s – “in alle maten en prijzen”, aldus Ballmer – moet de concurrentie aan gaan met de iPad en Apple en mobiele toestellen die met Chrome OS of Android werken. Van de iPad zijn er sinds de lancering in april ondertussen al meer dan drie miljoen verkocht. Onlangs stelde Cisco onverwacht nog een toestel voor dat met Android werkt en voor de bedrijvenmarkt bedoeld is. Maar ook Nokia en LG hebben plannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content