Nog meer aanvallen op Sony-netwerk

Sony heeft ook zijn online entertainment netwerk (SOE) afgesloten nadat betaalgegevens van klanten werden gestolen, zo maakte het Japanse elektronicabedrijf zelf bekend. Het nieuws komt er nadat vorige week uitlekte dat het Playstation-netwerk was gehackt. Sony had nog maar pas aangekondigd dat Playstation, nadat het extra werd beveiligd, opnieuw zal worden opgestart. Nu blijkt dat ook SOE offline wordt gezet. Via dit netwerk kan met gamen met verschillende spelers, zoals DC Universe of Fortune League.

Sony heeft ook zijn online entertainment netwerk (SOE) afgesloten nadat betaalgegevens van klanten werden gestolen, zo maakte het Japanse elektronicabedrijf zelf bekend.

Het nieuws komt er nadat vorige week uitlekte dat het Playstation-netwerk was gehackt. Sony had nog maar pas aangekondigd dat Playstation, nadat het extra werd beveiligd, opnieuw zal worden opgestart. Nu blijkt dat ook SOE offline wordt gezet. Via dit netwerk kan met gamen met verschillende spelers, zoals DC Universe of Fortune League.

“Tijdens het onderzoek hebben we ontdekt dat er genoeg aanleiding was om de dienst met onmiddellijke ingang te sluiten”, aldus het bedrijf in een persbericht. “Persoonlijke gegevens van zo’n 24,6 miljoen gebruikers zouden kunnen gestolen zijn, net als een oude database uit 2007”. In dat laatste geval gaat het om bankkaartnummers van klanten in Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Spanje, preciseert het bedrijf. De aanval op SOE zou dateren van 16 en 17 april dit jaar.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content