Nog steeds geen oplossing voor update-probleem Windows 10

© Reuters

Soms is het uitblijven van nieuws ook nieuws. Dat geldt bijvoorbeeld voor het uitblijven van een oplossing voor de problemen die een aantal mensen ervaren met de update van Windows 10 van vorige week.

Zoals al eerder gemeld verloopt de update van Windows 10 die Microsoft op 6 augustus distribueerde, niet op alle pc’s goed. Om onduidelijke redenen stopt de update ergens, om vervolgens een herstart uit te lokken. Omdat Windows Update updates automatisch binnenhaalt, begint het problematische updaten daarna van voren af aan.

Microsoft heeft voor zover bekend nog steeds niet gereageerd op dit probleem, dat inmiddels een week voortwoekert. Er is ook geen zicht op een oplossing. Wel kan men mogelijk de problemen verhelpen, zoals hier beschreven. Maar een echte oplossing is dat niet.

Het uitblijven van een reactie van Microsoft roept wel vragen op rond het verplicht updaten, dat met Windows 10 is ingevoerd. Het lijkt in ieder geval voor wie nog niet heeft geüpdate reden om even de kat uit de boom te kijken, wat Windows 10 betreft. Echt haast is er dan ook niet. Men kan tot 28 juli 2016 gratis overstappen van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content