Nokia Asha-familie wordt opgefrist

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

In april krijgen alle Nokia Asha toestellen een software-update om onder meer Microsoft OneDrive te integreren.

In april krijgen alle Nokia Asha toestellen een software-update om onder meer Microsoft OneDrive te integreren.

De overname van Nokia door Microsoft is nog steeds niet helemaal afgerond, maar ondertussen integreert Nokia wel beetje bij beetje extra Microsoft-diensten. De goedkope Asha-toestellen krijgen in april allemaal een nieuwe software-update die onder meer Microsoft OneDrive – het onlangs omgedoopte SkyDrive – integreert en zo cloud storage naar het goedkope instapgamma brengt.

Internet-gsm aan 29 euroNokia-ceo Stephen Elop had overigens ook twee nieuwe Asha’s voor te stellen: de 220 en 230. De 220 is met een prijskaartje van amper 29 euro de goedkoopste internet-gsm (2G) van Nokia. Mét apps als Twitter, en de Bing-zoekmotor. Het toestelletje met een 2-megapixelcamera is voor groeimarkten bedoeld en houdt het met een volle batterijlading maar liefst een maand uit. De 230 voegt daar een touchscreen aan toe en is met 45 euro het goedkoopste ’touch-enabled’ toestelletje van Nokia.

Een nieuwe Lumia had Nokia deze keer niet in petto. Maar wel – zoals enigszins verwacht – nieuwe toestellen met Android-software.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content