Nokia-CEO: “Surface-telefoon zou Windows Phone-ecosysteem stimuleren”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Microsoft brengt binnenkort vermoedelijk een eigen Windows Phone uit. Daarmee zou het zijn eigen bondgenoot Nokia beconcurreren, al ziet Nokia-CEO Stephen Elop dit anders. “We moedigen elke investering aan die bijdraagt aan het ecosysteem.”

Microsoft brengt binnenkort vermoedelijk een eigen Windows Phone uit; een klein broertje van de Surface-tablet die later deze week voorgesteld wordt. Daarmee zou het zijn eigen bondgenoot Nokia beconcurreren, al ziet Nokia-CEO Stephen Elop dit anders. “We moedigen elke investering aan die bijdraagt aan het ecosysteem.”

Het ooit zo dominante Nokia had enkele jaren geleden niet meteen een antwoord op de iPhone van Apple en de Android-vloedgolf, maar zag in Microsoft een bondgenoot om zich alsnog stevig te positioneren op de smartphone-markt door vol in te zetten op het OS-systeem Windows Phone.

Maar zopas raakte bekend dat Microsoft mogelijk een eigen Surface-smartphone op basis van Windows Phone gaat lanceren. Op die manier zouden de bondgenoten Nokia en Microsoft plots elkaars directe concurrenten worden.

Maar Nokia-CEO Stephen Elop ziet in een Windows Phone van Microsoft geen bedreiging. “Wij moedigen HTC, Samsung, Microsoft en eender welke andere producent aan om investeringen te doen die bijdragen aan het Windows Phone-ecosysteem. En een Surface-smartphone zou dit ecosysteem zeker stimuleren”, aldus Elop.

Nokia heeft geloof in eigen kunnen. “We zijn erg trots op de unieke apparaten die wij naar het Windows Phone-platform brengen”, zegt de baas van Nokia. “Het zijn geen dingen die zomaar gerepliceerd kunnen worden. We differentiëren ons van eender welke concurrent.” Ook van Microsoft, dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content