Nokia draagt Symbian over aan Accenture

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Nokia gaat zijn Symbian-softwareactiviteiten uitbesteden aan Accenture. Daarbij zouden 3.000 medewerkers van de Finse gsm-producent overstappen naar het Amerikaanse consultancybedrijf. Daarnaast wil Nokia tegen eind 2012 nog eens 4.000 werknemers ontslaan. De samenwerking met Accenture, die nog in een definitieve overeenkomst moet gegoten worden, houdt in dat Accenture de Symbian softwareontwikkeling voor zijn rekening neemt, en supportservices levert aan Nokia.

Nokia gaat zijn Symbian-softwareactiviteiten uitbesteden aan Accenture. Daarbij zouden 3.000 medewerkers van de Finse gsm-producent overstappen naar het Amerikaanse consultancybedrijf. Daarnaast wil Nokia tegen eind 2012 nog eens 4.000 werknemers ontslaan.

De grootste gsm-producent ter wereld ‘outsourcet’ alle Symbian-softwareactiviteiten naar Accenture, zo staat er in het persbericht. De samenwerking, die nog in een definitieve overeenkomst moet gegoten worden, houdt in dat Accenture de Symbian softwareontwikkeling voor zijn rekening neemt, en supportservices levert aan Nokia.

Daarbij zouden in totaal ongeveer 3.000 Nokia-medewerkers overstappen van Nokia naar Accenture. Die transitie zou voor het einde van dit jaar moeten worden afgerond. Het betreft werknemers in China, Finland, India, het VK en de VS. Accenture belooft tevens de ‘getroffenen’ verder op te leiden, en zo uitzicht te bieden op nieuwe carrièremogelijkheden.

Om het personeelsbestand ‘verder af te stemmen op de nieuwe strategie’ en om de activiteiten op verschillende locaties te consolideren, gaat Nokia daarnaast nog eens 4.000 extra werknemers afstoten tegen eind 2012. De maatregelen zouden onderdeel uitmaken van de doelstelling van Nokia om de operationele NON-IFRS-uitgaven voor Devices & Services in 2013 met een miljard euro te verlagen in vergelijking met die in 2010.

De meeste ontslagen zouden vallen in Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Overleg met vakbonden op basis van de geldende regelgeving in deze landen start vandaag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content