Nokia: geen overname, wel salespact met Juniper

Nokia en Juniper gaan nauwer samenwerken voor de verkoop van hun producten en diensten. Daarmee reageert het Fintse telecombedrijf op de geruchten dat het Juniper zou overnemen.

Nokia en Juniper gaan nauwer samenwerken voor de verkoop van hun producten en diensten. Daarmee reageert het Finse telecombedrijf op de geruchten dat het Juniper zou overnemen.

“We hebben een partnerschap met Juniper en we onderzoeken manieren om die samenwerking uit te breiden” vertelde Rajeev Suri, hoofd van Nokia Solutions and Networks (NSN) volgens Businessweek aan reporters op MWC.

De uitspraak komt er nadat er vorige week geruchten opdoken dat NSN Juniper zou willen overnemen. Het is niet het eerste gerucht in die reeks. Eind september dook een soortgelijk bericht op waarbij Nokia de draadloze afdeling van Alcatel-Lucent zou overnemen.

Vorig jaar kocht Nokia zijn partner Siemens uit de joint-venture Nokia Siemens Networks en herdoopte het bedrijf naar Nokia Solutions and Networks. De afdeling zorgt momenteel voor het merendeel van de omzet bij Nokia nu de telefoonafdeling werd verkocht aan Microsoft.

Suri voegde aan zijn commentaar nog toe dat kleinere overnames niet zijn uitgesloten en dat zijn bedrijf kijkt naar de mogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content