Nokia heeft Android de deur gewezen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Nokia had de kans maar koos bewust niét voor Android, omdat het naar eigen zeggen “een duopolie in de markt wil vermijden.” Dat zei ceo Stephen Elop op een persconferentie in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona. Nokia’s beslissing om voortaan het Microsoft Windows Phone 7 platform te kiezen is deels ingegeven door de wens om geen duopolie in de smartphonemarkt te creëren tussen Apple iPhone en Google Android. Op een bijeenkomst met journalisten zei Nokia-ceo Stephen Elop dat zijn bedrijf zowel de Microsoft- als Android-optie onderzocht heeft.

Nokia had de kans maar koos bewust niét voor Android, omdat het naar eigen zeggen “een duopolie in de markt wil vermijden.” Dat zei ceo Stephen Elop op een persconferentie in de marge van het Mobile World Congress in Barcelona.

Nokia’s beslissing om voortaan het Microsoft Windows Phone 7 platform te kiezen is deels ingegeven door de wens om geen duopolie in de smartphonemarkt te creëren tussen Apple iPhone en Google Android. Op een bijeenkomst met journalisten zei Nokia-ceo Stephen Elop dat zijn bedrijf zowel de Microsoft- als Android-optie onderzocht heeft.

Uiteindelijk verkoos Nokia dus Microsoft Windows Phone 7 omdat het zichzelf liever in de rol van challenger ziet. Voor het jaareinde hoopt Elop alvast een eerste Nokia-smartphone met WP7 uit te brengen. Beide partijen hopen om een derde groot ecosysteem te kunnen uitbouwen rond het platform. Daar komt overigens ook nog flink wat migratiewerk bij kijken. Onder meer de Ovi app store van Nokia zal ondergebracht worden in de WP7 Marketplace, maar er is ook integratiewerk nodig tussen onder meer de Bing-diensten van Microsoft en Ovi Maps.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van het Mobile World Congress in Barcelona.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content