Nokia klopt eigen verwachtingen in vierde kwartaal 2012

De Finse gsm-producent Nokia heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar de verwachtingen overtroffen. Dat zegt het bedrijf in een mededeling met een aantal cijfers, vooruitlopend op de volledige resultaten die volgen op 24 januari. Het operationele resultaat kwam hoger uit dan verwacht. Het aandeel schoot de hoogte in.

De Finse gsm-producent Nokia heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar de eigen verwachtingen overtroffen. Dat zegt het bedrijf in een mededeling met een aantal cijfers, vooruitlopend op de volledige resultaten die volgen op 24 januari. Het operationele resultaat kwam hoger uit dan verwacht. Het aandeel schoot de hoogte in.

Waar Nokia in oktober voor zijn telefoondivisie nog een operationeel verlies vooropstelde van 10 procent op de omzet in het vierde kwartaal, gaat het bedrijf nu uit van een break-even tot 2 procent op de omzet. De betere cijfers tonen dat de besparingen vruchten afwerpen en dat de nieuwe Lumia-toestellen afnemers vinden. Die toestellen zijn uitgerust met software van Microsoft, waarmee Nokia een samenwerking aanging om de smartphoneverkoop aan te zwengelen.

Nokia verkocht in het vierde kwartaal 4,4 miljoen Lumia-smartphones, tegenover 2,9 miljoen in het voorgaande kwartaal. In totaal verkochten de Finnen in de drie laatste maanden van vorig jaar 86,3 miljoen toestellen.

De cijfers van de Nokia Lumia mogen dan wel de hoogte ingaan, ze verbleken bij die van Apple. De Amerikanen verkochten alleen in het eerste verkoopweekend al meer dan 5 miljoen stuks van de nieuwe iPhone.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content