‘Nokia komt met Windows-tablet Sirius’

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nokia zou eind september de Sirius lanceren: een tablet van 10,1 inch die draait op Windows RT, de uitgeklede versie van het Windows 8-besturingssysteem.

De Finse fabrikant Nokia werkt aan een tablet die luistert naar de (code)naam Sirius. Dat schrijft technologiesite The Verge.
De tablet zou gebruik maken van Windows RT, de uitgeklede versie van Windows 8, en zou beschikken over een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Qua design gaat het apparaat aanleunen bij dat van Nokia’s Lumia-smartphones, en aan de binnenkant bevindt zich een vierkernige Snapdragon 800-processor van Qualcomm, een camera van 6 megapixels achteraan en eentje van 2 megapixels vooraan.

Ook gaat de Sirius gepaard met een opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar via een microSD-kaart) en een RAM-geheugen van 2 GB. De tablet heeft verder LTE-ondersteuning en een batterij die het tot 10 uur uithoudt. Nokia gaat de tablet ten slotte voorzien van een toetsenbordaccessoire met een extra batterij.

De Sirius-tablet zou op 26 september voorgesteld worden in New York, en krijgt naar verluidt een prijskaartje van 499 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content