‘Nokia lanceert eerste Android-telefoon op MWC’

Nokia zou werken aan een smartphone op Android. Het toestel zou later deze maand, op het Mobile World Congress, worden voorgesteld.

Nokia zou werken aan een smartphone op Android. Het toestel zou later deze maand, op het Mobile World Congress, worden voorgesteld.

Nokia stapte enkele jaren terug af van zijn eigen besturingssysteem in ruil voor Windows Phone van Microsoft. In ruil voor die deal steunde Microsoft het Finse telefoonbedrijf alvorens het in 2013 over te nemen, een deal die dit jaar verder wordt afgerond.

Maar volgens bronnen van de Wall Street Journal gaat Nokia dan toch een toestel met het concurrerende Google Android uitbrengen. Volgens de krant wil het bedrijf zo meer smartphones verkopen, ook al gaat dat ten koste van Windows Phone.

Een ander aspect is dat Windows Phone minder geschikt is op low end smartphones. Daarom zou het interessanter zijn om goedkopere smartphones, met lagere specificaties, met Android uit te brengen en met de winst daarvan beter te focussen op high end toestellen met Windows Phone.

Het Mobile World Congress loopt van 24 tot 27 februari en is de wereldwijde hoogmis voor de telecomsector. Dit jaar komt onder meer Facebookoprichter Mark Zuckerberg spreken. Ook Data News is aanwezig op MWC en zal ter plaatse verslag uitbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content