Nokia lanceert megapixelreus Lumia 1020 in België

Nokia stelde vandaag zijn Lumia 1020 voor in ons land. Blikvanger is de camerasensor van 41 megapixels.

Nokia stelde vandaag zijn Lumia 1020 voor in ons land. Blikvanger is de camerasensor van 41 megapixels.

De Lumia 1020 wordt het nieuwe vlaggenschip van de Finse smartphonemaker die sinds kort in handen van Microsoft is. Daarbij belooft het toestel verbluffend goede foto’s die professionele fototoestellen moeten evenaren en daarbij ook vlot in HD filmen met goede geluidskwaliteit.

Heeft u nood aan 41 megapixels? Neen. Maar met deze lens, bestaande uit zes Carl Zeiss lenselementen, kan je wel bijzonder veel informatie op één foto vastleggen en dat maakt het handig om te zoomen zonder kwaliteitsverlies. Of anders gezegd: je neemt een hele grote foto en zoomt nadien in waarbij je een normale foto zal overhouden.

Neemt de Lumia 1020 goede foto’s? Een korte hands-on leert ons van wel. De beelden zijn helder en bevatten inderdaad veel detail. In het donker is de flits sterk genoeg om een kamer te verlichten en met een speciale cameraknop, zoals op elke Lumia, kan je snel een beeld vastleggen.

Een vervanger voor een spiegelreflexcamera is het uiteraard niet. Je moet dus niet verwachten dat de flits voorwerpen tien meter voor je kan oplichten of iemand vanop honderd meter afstand haarscherp en groot in beeld kan worden gebracht. Maar wie op zoek is naar een smartphone die een goede pocketcamera kan vervangen vindt hier zeker zijn toestel.

De smartphone heeft natuurlijk nog andere eigenschappen dan de camera. De telefoon beschikt over een 4,5 inch Amoled aanraakscherm (768×1280 pixels) met Corning Gorilla Glass 3. Een 1,5 GHz dual core Qualcomm MSM8960 Snapdragon, een batterij van 2.000 MaH en 32 gigabyte opslag.

Dat laatste is niet overbodig want de foto’s zijn al snel 10-12 megabyte groot. Al neemt de Lumia ook steeds een 5 megapixel variant die je makkelijk kan delen op sociale media.

Met zijn 158 gram is de Lumia 1020 iets zwaarder dan pakweg de Galaxy S4, maar dat komt net door de uitzonderlijke cameramodule die ook een beetje uit de telefoon steekt. Al komt dat niet echt storend over en zorgt Nokia wel voor een knap design.

Het toestel is vanaf vandaag meteen te koop voor 699 euro In het zwart, geel of wit. Daarbij lanceert Nokia ook een aantal accessoires zoals een cameragrip met extra batterij en een draadloze oplaaddock.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content