Nokia lanceert mobiele kaartendienst

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met Nokia Here gaat de Finse telecomreus de concurrentie aan met Google Maps en Apple’s kaartentoepassing.

Met Nokia Here gaat de Finse telecomreus de concurrentie aan met Google Maps en Apple’s kaartentoepassing.

Apple’s kaarten-app hangt nog met haken en ogen aaneen, en Google is nog druk in de weer met een nieuwe Maps-applicatie voor iOS. Nokia probeert deze leemte nu in te vullen. Met Nokia Here lanceert het Finse bedrijf een kaarten- en navigatiedienst in de vorm van een web-app die geschikt is voor elk mobiel platform.

Naast deze kaartendienst in de browser, zijn er ook native apps op maat van iOS en Android in de maak, alsook een variant voor Firefox OS. Het is opmerkelijk dat Nokia Windows Phone links laat liggen.

Nokia Here heeft een aantal aanlokkelijke functionaliteiten. De dienst is zowel geschikt voor voetgangers, autobestuurders of OV-passagiers en bevat gesproken routebeschrijvingen. En straks kan je ook 3D-weergaven van gebouwen bekijken en kaarten bewaren voor offline-gebruik.

Er wordt gebruik gemaakt van de data van het door Nokia overgenomen Navteq, en de 3D-kaarten worden geleverd door het Amerikaanse Earthmine.

Nokia heeft de app voor iOS alvast bij Apple ingediend ter goedkeuring, en zal vermoedelijk over een tweetal weken beschikbaar zijn. De Android-versie volgt iets later. De webversie is al toegankelijk via Here.net.

Google Maps lanceerde eerder deze week nog een indoor-versie, die je in België gidst doorheen Brussels Airport, BOZAR, de Basiliek van Koekelberg en de universiteiten van Gent, Brussel en Louvain.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content