Nokia lanceert zijn eerste tablet: de Lumia 2520

© The Verge
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nokia heeft op het (laatste?) Nokia World-evenement in Abu Dhabi zijn eerste tablet voorgesteld: de Lumia 2520, die draait op Microsofts mobiele Windows RT-besturingssysteem.

Nokia heeft in Abu Dhabi zijn langverwachte eerste tablet gedemonstreerd. Het gaat om de Lumia 2520, een Windows RT-tablet die voor 499 dollar (voor onze contreien is nog geen prijs bekendgemaakt) over de toonbank zal gaan.

Het beste van de Lumia gecombineerd met het beste van de Surface

De tablet heeft het design van een Lumia-smartphone – hij lijkt heel sterk op de zopas voorgestelde Lumia 1520-phablet – en de functionaliteiten van een Microsoft Surface-tablet.
De specs zijn quasi identiek aan die van de Surface: een 10 inch scherm van 1920 bij 1080 pixels, Windows RT 8.1, LTE-connectiviteit en een Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz (die even capabel zou moeten zijn als de Tegra 4 waar de Surface-tablet mee uitgerust is).

Verder heeft Nokia’s tablet een camera van 6,7 megapixels met Carl Zeiss-lens vooraan en één van 2 megapixels achteraan, een RAM-geheugen van 2 GB, een interne opslagcapaciteit van 32 GB (uitbreidbaar met een SD-kaartje).

Mobiel

De Lumia 2520 moet volgens Nokia vooral als een mobiel apparaat fungeren, dat gebruikt wordt om foto’s te nemen of de weg naar je bestemmingen te vinden. Toch lijkt de tablet ook op de kantoorruimte te mikken, met een toetsenbord-accessoire (Power Keyboard) van 149 dollar en een ingebouwde Office RT-suite.

Nokia-tablet is opmerkelijk

Dat Nokia een eigen tablet lanceert is in een bepaald opzicht opmerkelijk, gezien het feit dat de mobiele divisie van het bedrijf in handen is van Microsoft, dat met de Surface een heel gelijkaardige tablet op de markt heeft. Maar hoe dan ook is een veelvoud aan Windows RT-apparaten goed voor het ecosysteem, want dat helpt ontwikkelaars naar het platform te lokken. Dat blijkt overigens al aardig te lukken, want op Nokia World raakte bekend dat Instagram weldra beschikbaar zal zijn voor mobiele Windows-toestellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content