Nokia Lumia 620 vanaf maart in België

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Vanaf maart 2013 is de Nokia Lumia 620 in België beschikbaar, de meest budgetvriendelijke Lumia-smartphone die draait op Windows Phone 8.

Vanaf maart 2013 is de Nokia Lumia 620 in België beschikbaar, de meest budgetvriendelijke Lumia-smartphone die draait op Windows Phone 8.

De 620 heeft een scherm van 3,8 inch met een resolutie van 800×480 pixels. Het toestel heeft een Qualcomm S4 1GHz dual-core processor aan boord, en krijgt standaard 8 gig storage mee. Voorts is er een 5 megapixel camera voorzien op de achterzijde, de voorkant moet het stellen met een eenvoudig VGA-alternatief.

De jongste telg in de Lumia-familie wordt geleverd in 7 kleurtjes, en de covers kunnen gewisseld worden. Opvallend is dat de smartphone uitgerust is met een NFC-chip. Voorts biedt de 620 toegang tot Nokia Maps, Nokia Drive en Nokia Transport, en met City Lens kan je informatie opvragen over plekken in de buurt met behulp van augmented reality.

De verkoopadviesprijs voor de Belgische markt bedraagt 259 euro. Bij de voorstelling van het toestel, in december op LeWeb in Parijs, sprak vp design bij Nokia Marko Ahtisaari over ‘het goedkoopste Windows Phone 8-toestel op de markt’, al zal rond maart ook de WP 8 Huawei Ascend W1 in de rekken liggen voor een bedrag dat schommelt rond de 200 euro.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content