Nokia onthult metalen Lumia-smartphone met slimme camera

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nokia heeft in Londen zijn nieuwste vlaggenschip voorgesteld: de Lumia 925. De smartphone heeft metalen randen en een slimme camera.

Nokia lanceert alweer een nieuwe smartphone in zijn Lumia-reeks. De Lumia 925 valt vooral op omwille van zijn metalen randen (de voorkant is gemaakt van glas, de achterkant van polycarbonaat) en zijn doorgedreven camerafunctionaliteiten.

Er zit een camera van 8,7 megapixels in verwerkt, waarmee je makkelijk in het donker beelden kan schieten, en er wordt een Instagram-achtige fotosharing-app meegeleverd: Oggl, van de makers van Hipstamatic. Voorts kan je met een app als Smart Camera tien beelden in één keer schieten, en ze ook meteen bewerken. Daarnaast kun je ‘action shots’ nemen, om zo bijvoorbeeld bewegende voorwerpen meerdere keren af te beelden.

De Lumia 925 – een variant van de Lumia 928, die enkel in de VS verkrijgbaar is – draait op Windows Phone 8 en heeft een OLED-scherm van 4,5 inch en een resolutie van 1.280 bij 768 pixels. Het ding weegt 139 gram en is 8,5 millimeter dik. Er zit ook een dualcore-chip van 1,5 GHz in, en er is 1GB aan beschikbare werkruimte en 16GB aan opslagruimte beschikbaar.

De smartphone gaat vanaf juni in de verkoop in Europa en China. Het prijskaartje bedraagt naar schatting 470 euro, zonder taks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content